Ubehag, uro eller følelsen af
ikke at kunne mærke noget?
Kontakt til dig selv, dine grænser og din væren kan være det, du kan starte for at arbejde med alt fra kropslig uro/ubehag, gentagelse af mønstre, nedluk der alle sammen er tilstande i nervesystemet og kan skyldes traumer.
NARM arbejder helt konkret med relationelle traumer. NARM Står for Neuro Affektive Relations Model. Oversat betyder det, at jeg arbejder med traumer, der relaterer til vores relationer og hvordan de bor i os – ofte kommer det til udtryk i vores følelser og adfærd og kan i mange tilfælde stå i vejen for et vigtigt ord i NARM, nemlig kontakt.
NARM er samtaleterapi med netop det formål at du kan opleve dig forbundet og i kontakt med dig selv og andre. Mange mennesker, der husker tilbage på et levet liv med en oplevelse af, at relationer var svære at have eller være i, for dem kan kontakt opleves som udfordrende. Som resultat af det opstår for mange et liv med isolation, fordi det med kontakt til andre er svært.
NARM terapi arbejder primært ud fra tre ting. Det ene er kroppen og med det, menes skiftene i nervesystemet. Det andet er samspillet i den psykodynamiske proces, for at opdage, hvilke tematikker og mønstre, der er i spil. Slutteligt er det at undersøge de overlevelsesstrategier vi alle anvender, når noget bliver svært og som er indlært fra meget yngre udgaver af os selv.
At kunne føle sig levende, nærværende og autentisk skaber mulighed for at være i kontakt med sin indre livskraft, og deraf muligheden for, at kunne mærke og handle efter dét du brænder for og længes efter.
Tidlig traumatisering kan stå i vejen for at mærke denne livskraft, og kan resultere i måden vi udfolder os på.
NARM arbejder ud fra og med fem kernebehov:
(1) kontakt
(2) afstemning
(3) tillid
(4)autonomi (selvbestemmelse)
(5)kærlighed & seksualitet
At beskæftige sig med ovenstående kernebehov, bliver synligt i de overlevelsesstrategier, vi har tillært os. Dette for at kunne overleve og samtidig beskytte vores primære omsorgspersoner. Grundet det har vi ofte givet afkald på vores autonomi og fraspaltet de dele, som kendetegner sund protest.
I NARM arbejdes der ind i emotion, kognition og i kroppen via nervesystemet. Nervesystemet er vores “antenne” og meget betydningsfuldt, da kroppen er den “radar” vi bebor. I den kommer alle vores sansninger til udtryk – ofte som ubehag, uro eller en fornemmelse af ikke at kunne mærke noget eller følelsen af tomhed.
Arbejdet gennem kroppen og via det kognitive, altså forståelse og placeringen af det skaber rum for forandring. Når både krop og hoved arbejder sammen resulterer det i andre handlemuligheder.
At tilnærme sig langsomt og kunne være med traumet på en anderledes måde gennem nervesystemet, kan lirke med de mønstre, der igennem lang tid har holdt os fastlåste.
I NARM undersøger vi sammen netop de mønstre som engang hjalp dig, men som på tidspunkter i voksenlivet kan komme til udtryk som en forhindring for din tilværelse.
En hjørnesten i NARM er at arbejde med fleksibilitet og modning af nervesystemet. Når vi sammen nysgerrigt undersøger overlevelsesstrategiernes funktion kan denne bevidstgørelse ændrer vores mønstre.
Et fleksibelt nervesystem er et sundt nervesystem, og kan betyde, at din energi og kraft kan mærkes tydeligere og bruges på at udfolde dig. Vi bruger meget energi på at afstemme os med andre.
NARM henvender sig til mennesker med indre uro eller følelse af ikke at kunne sætte ord på, hvad det handler om. Der kan være noget i dig, der forhindrer dig i at være nærværende, du konflikter med nære reaktioner eller andet.
NARM til dig, der er nysgerrig på om denne terapiform vil kunne tilføre dig noget andet, der gør dig gladere.
NARM sessioner er af én times varighed og kan kombineres med kropsterapi.
